Projekti

Partnerski projekt "Trebam sustav"e

Socijalno-uslužna zadruga Martinov Plašt kao partner sudjeluje u projektu "Trebam Sustav". Naša glavna uloga kao partneri je koordinacija Job centrom.

Bio lončanice

BIO LONČANICA je izrađena od 100% prirodnih materijala od strane osoba koje su podučene specijalnoj tehnici izrade same lončanice, kao i organskom uzgoju bilja koje lončanice sadrže. Lončanica je zadružni proizvod, a izrađuje se isključivo ručnim radom.

Mini urbani vrtovi

Projekt „MUV za bolji svijet“, korištenjem originalnog zadružnog proizvoda, spaja orijentaciju zadruge prema zdravoj hrani i zdravom načinu života s misijom zadruge: uključivanja marginaliziranih pojedinaca u društvo kroz otvaranje mogućnosti za njihovo zapošljavanje.

Sapuni s točkicama

„Sapuni s točkicama – društveno poduzetništvo slijepih i slabovidnih osoba" projekt je Udruge slijepih Zagreb, koji je prepoznala i njegovo pokretanje osigurala zadruga Martinov plašt, prijavom na Natječaj Grada Zagreba, Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo pod nazivom "Socijalno poduzetništvo kroz socijalne zadruge", čijim sredstvima je Projekt financiran. Realizacija projekta (proizvodnja suvenir-sapuna), krenula je krajem 11. mjeseca 2016.

Hortiterapija

Hortiterapija ili vrtna terapija, kao oblik radne terapije, ima široku rehabilitacijsku primjenu. Rad u vrtu smanjuje stres, poboljšava senzomotoričke, mentalne i psihosocijalne vještine, te pozitivno djeluje na čovjekovo zdravlje i njegovo cjelokupno biće, čime se podiže kvaliteta života.

Ova stranica je financirana iz sredstava Grada Zagreba